De volwassenenbands traden op in de Muziekgieterij

homepage
nieuws
agenda
verslagen
zoeken

Verslag Bandfestival 1

Verslag foto
1/16 Vorige  Diashow Volgende

Presentatie Popworkshops vr 29 jun 2018

De volwassenenbands traden op in de Muziekgieterij

Plaats van handeling was dit keer "The Office", de kleine sfeervolle zaal van de Muziekgieterij. Het was een tropisch warme vrijdagavond. De mannen van de geluidstechniek cursus waren onder leiding van docent Jeu Peters al vroeg bezig met de microfoons op te stellen en alles aan te sluiten. De sound werd geregeld via een hypermoderne digitale Soundcraft mengtafel, een mooi stukje techniek. Als eerste band speelde "Soul & Pepper", een nieuwe band met funk/soul repertoire en 3 blazers in hun gelederen. Zij deden de soundcheck.

  • Soul & Pepper
  • Immature Adolescents
  • Offbeat had een kwakkelseizoen achter de rug. Toetsenist Vasili zat een tijd in het buitenland, zangeres Marloes verbleef enkele weken in Canada en drummer Nico bleek uiteindelijk niet mee te kunnen spelen op het eindoptreden.
    Gelukkig was daar weinig van te merken en gaven ze een stevig optreden weg, waarbij gitariste Didianne ook nog eens kon tonen wat ze als zangeres in haar mars had. We kijken uit naar hun passage op Bruis in september!
  • Generatorz trad voor het laatst op met toetsenist Humphrey en bassist van het eerste uur David.  Ze hadden zich uitstekend voorbereid waardoor de band weer een goede indruk naliet en vooral hun mash-up van "Everything Now" van Arcade Fire opviel.
  • Expectations trad deze avond aan met zangeres Yvonne, die velen nog zullen kennen als de vocaliste van Tuesday's Delight. Zij voelt zich bij Expectations als een vis in het water en dat was te zien en te horen! Geopend werd meteen al met een stevige rocker, "Girl" van Anouk. "A night like this" van Caro Emerald was dan weer een wat meer jazzy nummer dat al wat langer op het repertoire van de band staat. "I'm not so tough" van Ilse de Lange bracht een country sfeertje, met een lekkere solo van gitarist Hans. Volgde "Proud Mary" in de uitvoering van Tina Turner. Geen gemakkelijk nummer, maar het kwam goed uit de verf. Afgesloten werd deze gevarieerde set met "Psycho Killer", met Ravel's Bolero in de gitaarsolo verwerkt! Yvonne en bassiste Marjo stalen de show, toetseniste en zangeres Edmée was de kampioen multitasken, drummer Winand zorgde voor een strak fundament met slaggitarist Jos (die ondanks een herhaaldelijk haperende versterker stug doorspeelde). Een goed optreden waar het plezier van af spatte. En het zweet...
  • Angry Men

 

Voor alle bandleden die door gaan: schrijf je NU weer opnieuw in! Dat kan via de Kumulus website:  Inschrijven >>

Veel dank weer voor de huismeesters, het barpersoneel, de geluidsmannen, de bandcoaches en natuurlijk voor de bands!

Foto's: Sander Sanders. Meer foto's op de pagina's van de bands. Afdrukken of op hoge resolutie downloaden kan via Oypo >>

<< Terug

©2018 Lighthouse of Music pop/rock/jazz muzieklessen Maastricht, bandfestival 1 verslag, foto's