De volwassenenbands traden op

homepage
nieuws
agenda
verslagen
zoeken

Verslag Bandfestival 1

Verslag foto
1/29 Vorige  Diashow Volgende

Presentatie Popworkshops vr 2 feb 2018

De volwassenenbands traden op

Door een gezamelijke krachtsinspanning van respectievelijk de huismeesters Arno en Sander (W), de technici André en Edis, bandcoaches Bert, Wout en Sander (S) en de leden van Expectations stonden instrumenten en apparatuur op tijd op de twee podia. Om 20.00 zouden we starten met het eerste concert. Omdat er nog veel publiek kwam binnendruppelen, werd het aanvangstijdstip een kwartiertje uitgesteld. Intussen konden de aanwezigen alvast aan de bar in de juiste rock&roll stemming komen.

Helaas kon de band Angry Men om medische niet optreden en ook de nieuwe soulband, waar iedereen nieuwsgrierig naar was, moest verstek laten gaan. Heel jammer! Angry Men zal trouwens op zo 11 mrt op Lighthouse Live wél van de partij zijn, dit voor de fans! De zo ontstane ruimte in het programma werd opgevuld door de gelegenheidsformatie "Kumulus Suprise Band", bestaande uit docenten, ex-docenten, cursisten en ex-cursisten.

Opener deze avond was, net als vorige keer, Expectations. Werd er in het eerste nummer nog wat verkrampt gespeeld, vanaf het tweede (Have a nice day, Stereophonics) kwamen ze los en spatte het speelplezier er van af. Gitarist Jos toverde als een illusionist ergens een bottleneck vandaan, speelde zijn solo en liet hem op magische wijze ook weer verdwijnen: pure magic... Gitarist Hans, vanavond voor het eerst te horen in deze band, wist de Bolero van Ravel te verwerken in zijn solo in Psycho Killer, knap werk. Zangeres  Leontien schitterde vooral met haar eigen interpretatie van de golden oldie "Fire" en met de afsluiter "Electric", waarin ze dubbelde als percussioniste. Helaas gaat ze de band verlaten: thank you for the music Leontien! Of beter: un grand merci pour la musique!

Generatorz stond met bandcoach Bert op het podium omdat hun vaste waarde op gitaar (ook genaamd Bert) de band had verlaten vorig seizoen. Ze speelden als eerste ooit in de geschiedenis van "Spelen in een band" een volledig Nederlandstalige set en dat kon op veel bijval rekenen. Dat zanger Karlo een podiumbeest was en dat de rest (met sinds dit seizoen Humphrey op toetsen) voortreffelijk en met veel "goesting" stond te spelen liet geen enkele twijfel.

Voor Tuesday's Delight was dit het eindpunt bij Kumulus maar dus ook een beginpunt want ze gaan voortaan verder op eigen houtje.  Hun set was ook redelijk uniek omdat er drie eigen nummers te horen waren die heel divers van aard waren. Wij wensen hun veel succes in hun verdere muzikale loopbaan!

Offbeat moest het dit seizoen stellen zonder hun toetsenist die tijdelijk niet kon deelnemen aan de cursus, waardoor hun bandcoach maar even achter de toetsen kroop. Van reggae tot pop tot rock... alles kwam voorbij. We onthouden vooral hun versie van "Zombie" die na een valse start zeer goed uit de verf kwam en hun interpretatie van Stevie Wonders "Master Blaster".  Ook hen zien we terug op Lighthouse Live in maart.

De Kumulus Surprise Band speelde als afsluiter een aantal stukken variërend van funk tot Al Jarreau, tot mainstream jazz met knappe solo's van verschillende bandleden.

Aansluitend op deze laatste band werd er nog gejamd en aan de bar nagekaart. Het bleef nog lang onrustig op de Herbenusstraat.

Voor alle bandleden die door gaan: schrijf je NU weer opnieuw in! Dat kan via de Kumulus website:  Inschrijven >>

Veel dank weer voor de huismeesters, het barpersoneel, de geluidsmannen, de bandcoaches en natuurlijk voor de bands!

Foto's: Sander Sanders. Meer foto's op de pagina's van de bands. Afdrukken of op hoge resolutie downloaden kan via Oypo >>

<< Terug

©2018 Lighthouse of Music pop/rock/jazz muzieklessen Maastricht, bandfestival 1 verslag, foto's