Lighthouse of Music Muziekschool Maastricht

homepage
adres gegevens
zoeken

Lighthouse of music, muziekschool maastricht

The Lighthouse of Music is sinds medio 2000 de naam voor de succesvolle en snel gegroeide afdeling pop/rock/jazz opleidingen van Kumulus muziekschool. Kumulus heeft ook een eigen algemene website: www.kumulus.nl

Coördinator van the Lighthouse of music is Henk Martens .

Kumulus Maastricht    Lighthouse of Music Maastricht

pop/rock/jazz MUZIEKSCHOOL

Wij bieden een samenhangend aanbod aan muziek lessen die sterk op de praktijk gericht zijn. Onze docenten zijn zonder uitzondering musici die regelmatig zélf op podia te vinden zijn. Bovendien hebben we een gedegen conservatorium-opleiding genoten, waarbij we ons hebben gespecialiseerd in Pop, Rock en Jazz. Alle in de pop/rock/jazz belangrijke instrumenten zijn vertegenwoordigd.

Alleen voor beginners?

Nee, zeker niet! Wij hebben cursisten met leeftijden van 8 tot over de 50 jaar, beginners, maar ook zéér ver gevorderden. Voor iedereen wordt een zo optimaal mogelijk lesprogramma geboden, aansluitend op wat je al kunt en kent. Desgewenst word je opgeleid voor de toelating van bijvoorbeeld Rockacademie of pop/jazz-conservatorium.

NIEUW: GROEPSLESSEN VOOR STARTERS

Muziekschool Kumulus kiest voor een nieuwe inhoudelijke visie op muziekonderwijs, waarbij het plezier in het leren bespelen van een instrument en het werken aan je muzikale ontwikkeling voorop staat. In deze nieuwe aanpak krijgen beginnende leerlingen wekelijks samen les, op basis van vier leerlingen per uur. De lessen zijn opgezet naar de laatste pedagogische inzichten, er wordt gewerkt met succesvolle methodes en er is veel aandacht voor hedendaagse ontwikkelingen.

Je werkt naar een muzikaal doel toe of je volgt een gericht traject met een examen aan het eind. De Muziekschool biedt deze groepslessen standaard aan alle beginnende leerlingen (alle leeftijden en voor alle vakken) in onze hoofdlocatie (St. Maartenspoort 2 Maastricht).

Ons lespakket - bestaande uit groepsles, samenspeelaanbod en presentatiemomenten – blijft ook in deze tijd, inhoudelijk van grote waarde. Natuurlijk is individuele les ook nog mogelijk; zeker voor meer gevorderde leerlingen blijft dit een goede keuze. Maar ook dan bieden we veelvuldig gelegenheid voor combinaties van les en samenspel in bands.

Wat zijn de voordelen?

  • Ons cursus-aanbod is geïntegreerd, dat wil zeggen dat de lessen qua inhoud op elkaar aansluiten. Je kunt bijvoorbeeld bandles volgen in een cursus "Spelen in een band", terwijl je je partij voorbereidt in de gitaarles. De speciale pop/rock/jazz theorielessen zijn praktijkgericht en sluiten aan op je instrumentale les en je bandles. Bij het maken van de roosters proberen we zo veel mogelijk rekening te houden met aaneensluitende lestijden voor de verschillende cursussen.
  • De kwaliteit van de lessen wordt gegarandeerd doordat er voor elk vak een leerplan is waardoor er planmatig gewerkt kan worden.
  • Er zijn veel mogelijkheden voor samenspel. We hebben op dit moment maar liefst 16 rockbands, 2 bigbands en een jazzcombo, zie de bandspagina! Die treden ook regelmatig op binnen en buiten Kumulus.
  • Doordat de gemeente Maastricht Kumulus subsidiëert, kunnen de lesgelden laag blijven. Sommige buitengemeenten subsidiëren helaas niet alles... (bijvoorbeeld geen subsidie als je ouder bent dan 18 jaar of alleen subsidie voor HaFa). Cursussen kunnen in termijnen betaald worden.
  • De lessen worden gegeven in goed geoutilleerde lokalen, waar instrumenten en professionele geluidsapparatuur aanwezig zijn. In elk lokaal staat een computer met audio software en internet.
  • Onze docenten zijn conservatorium gediplomeerd en gespecialiseerd in pop/rock/jazz en staan zélf regelmatig op het podium.
  • Je hebt zélf invloed op de lessen: Als er bepaalde nummers zijn die je graag wilt leren spelen of zingen, helpen we je daarbij! Ook voor songwriters m/v bieden we een cursus aan.
  • Er zijn regelmatig presentaties en uitvoeringen, zodat er legio kansen zijn om je muziek voor publiek te kunnen spelen of zingen. Zo doe je onmisbare podium-ervaring op. Héél wat muzikanten uit Maastricht en omgeving zijn hun muzikale carrière bij ons begonnen, en het worden er nog steeds meer!
  • Als je wilt kun je gradenexamens doen [A t/m D] waarin je telkens een deel van het leertraject afsluit. Als je het muziekvak in wilt, kun je aan de talentenklas deelnemen voor je voorbereiding op het conservatorium of rockacademie.

Website

Deze website is méér dan alleen info en reclame over the Lighthouse of Music! Je vindt er een prikbord waar je gratis kunt adverteren, enorm veel links naar muziek-sites, interactieve bandnaamgenerator, idem postergenerator, verslagen van presentaties en concerten, enz. Op de site vind je actueel nieuws en de agenda. De moeite waard dus om regelmatig te bezoeken.