Live geluidstechniek

homepage
instrumentaal
samenspel
overige
inschrijven
zoeken

Live geluidstechniek

Bedien je de installatie van je school bij een cabaretvoorstelling? Zit je achter de mengtafel van het jongerenkoor? Ben je hulpje bij een PA verhuurbedrijf? Wil je van geluidstechniek je vak maken? Heb je je eigen DJ-installatie? Of doe je dat allemaal nog niet, maar zou je het wèl willen? Leer dan de kneepjes van het vak in deze cursus!

Dé cursus geluidstechniek voor iedereen die met elektrisch versterkte muziek te maken heeft of krijgt! Op een praktijkgerichte manier leer je veel over microfoons, microfoonopstelling, kabels, pluggen, versterkers, mengpanelen, monitors, effecten, akoestiek, P.A.-techniek. In elke wekelijkse les is een theoriedeel en natuurlijk een praktijkdeel waarin je zélf kunt werken met de apparatuur. Je hoeft nog geen kennis of ervaring te hebben om aan de cursus deel te nemen. Het helpt natuurlijk wèl.

Let op: als je al zangles of instrumentale les hebt op de muziekschool, krijg je de helft(!) korting op het lesgeld voor deze cursus! Vermeld dat dus op je inschrijfformulier!

Aan het einde van de cursus kun je een complete P.A. opzetten, aansluiten en bedienen! Ook leer je problemen opsporen en kleine reparaties zelf verrichten.

De cursus start, bij voldoende inschrijvingen, 2x per schooljaar: in september en in februari, dus schrijf je snel in! Voordat de cursus start wordt er contact met je opgenomen. De cursus is in een kleine groep van maximaal 8 personen.

Docent is iemand met veel ervaring in live geluidstechniek, elektronica, geluidsleer. Aan het einde van de cursus geluidstechniek werk je met een echte popband en een complete professionele PA en monitor installatie om het geleerde in praktijk te brengen!

Extra informatie over de cursus Live geluidstechniek >>

Repertoire

Pop, rock, jazz, klassiek, gospel, metal, het maakt niet uit voor deze cursus!

Lesvorm

In kleine groepen (6-8)

Leeftijd

Vanaf 13 jaar

Lestijden

Woensdagavonden 16x anderhalf uur wekelijks m.u.v. schoolvakanties, 1 avond praktijkstage (meestal vr of za avond)

Prijzen en inschrijven

De prijs hangt oa. af van leeftijd en woonplaats. Zie hiervoor de Kumulus website Hier kun je je ook online inschrijven voor live geluidstechniek.

Cursustarieven muziek per gemeente

Docenten

E-mail docenten

Ook interessant

©2018 Lighthouse of Music pop/rock/jazz muzieklessen Maastricht, Live geluidstechniek les