Band Lighthouse of Music

homepage
samenspel cursussen
instrumentale cursussen
overige cursussen
zoeken

bands

Op dit moment zijn er 14 bands actief bij de cursus "Spelen in een band". De band-cursussen bestaan uit telkens 16 wekelijkse lessen van anderhalf uur. Daarna volgt een openbare presentatie. De cursussen starten 2x per schooljaar. Elke "ronde" worden de bands in principe opnieuw geformeerd, tenzij een band zelf als geheel verder wil gaan.

Bij het samenstellen van de bands wordt rekening gehouden met de tijden waarop je kunt, je niveau, leeftijd en evt. muzikale voorkeur. De eerste les is een proefles. Er wordt gekeken of de niveau's kloppen en je kunt zélf kijken of het je bevalt in de groep. Repetitietijd per week is het aantal bandleden maal 15 minuten. Een band van 6 man heeft dus 1,5 uur/week coaching.

Heb je al zangles of les op je instrument, dan krijg je 50% korting op de bandles! Geef dat dus aan op je inschrijving!

Als je al wat kunt spelen op je instrument of als je goed kunt zingen schrijf je je in voor "Spelen in een band". Geef op het inschrijfformulier je instrument en je niveau aan: zoveel jaar les, zoveel jaar gespeeld, band-ervaring of niet, enz. Noten kunnen lezen is niet nodig. Samen met de andere leden van de band kies je de nummers die je wilt spelen.

Ook voor Kinderen

Voor basisscholieren en brugklassers is er ook de mogelijkheid om in een band te spelen. Het beste is de combinatie intrumentale (of vocale) les met bandles, dan kun je de nummer die je met de band speelt in de les voorbereiden en uitdiepen. Als je voor deze combinatie kiest, krijg je 50% korting op de bandles!

14 bands!

Op dit moment zijn er 14 bands, die allemaal een eigen pagina krijgen op deze website. Hier vind je ook foto's van presentaties. Heb je een nieuwe beschrijving van je band voor op de site, mail die dan even naar de webmaster.

Voor jazz liefhebbers m/v zijn er de Bigband, het jazzcombo en het Bigband Leerorkest

Verslagen van de presentaties vind je op de verslagen-pagina van deze site.