Finale Nu of Nooit 2017

homepage
nieuws
agenda
verslagen
zoeken

 za 9 dec 2017

Finale Nu of Nooit 2017

De provinciale popwedstrijd

Op zaterdag 9 december 2017 vindt de finale van de provinciale popwedstrijd Nu of Nooit plaats in poppodium Volt te Sittard. Deuren gaan open om 19:30 uur en het programma start om 20:30 uur. Omstreeks 1:00 uur zal onze presentator Sander Ruijters samen met Pinkpopbaas Jan Smeets bekend maken welke act Nu of Nooit 2017 wint. 

Kaarten kun je bestellen via www.poppodiumvolt.nl

Bereikbaarheid en parkeren?

Poppodium Volt is gelegen aan de Odasingel 88 in Sittard. Kom je met de trein? Het is een kwartiertje lopen. De route vind je hier.
Kom je met de auto? Dan kun je parkeren in de Odaparking via de ingang Paardestraat (Haspelsestraat 41). Kosten: 1 euro per uur, maximaal 5 euro per dag (24 uur uitrijden). De looproute vanaf de parking vind je hier.
Kom je met de fiets? Dan kun je deze stallen op het voorplein van Volt in de fietsenstalling of tegen het hek.

 

Voorrondes

In oktober organiseerden we maar liefst zes voorrondes in de poppodia door heel Limburg. Uit de dertig geselecteerde acts koos onze jury zes finalisten. Voorafgaand aan de finale worden deze finalisten intensief gecoacht tijdens twee coachingsdagen. Tijdens de eerste coachingsdag op zondag 12 november in The Rock Station te Reuver worden de deelnemers vooral op zakelijk vlak bijgespijkerd. De tweede coachingsdag vindt plaats in het Conservatorium te Maastricht op zondag 19 november. Gedurende deze dag gaan alle geselecteerde acts onder begeleiding van vijf professionele bandcoaches uit de Nederlandse muziekindustrie werken aan hun muziek. Stichting Popmuziek Limburg probeert de finalisten met deze coaching zo goed mogelijk voor te bereiden op de finale. Ook winnen alle finalisten een fotoshoot door professioneel (pop)fotograaf Dani Silvia.

Finalisten
De volgende acts (in willekeurige volgorde) zijn geselecteerd voor de finale: 

  • The Ragtime Rumours uit Swalmen (ragtime jazz, blues)
  • Vortex Surfer uit Heerlen (rock, alternatief, noise)
  • Walden uit Sittard (fuzz, blues, psych)
  • Tamarin Desert uit Baarlo (psychedelische pop)
  • Uncle Harry uit Nederweert (psychedelische stoner blues)
  • Antikthera uit Maastricht (Indie pop)

De winnaar wordt door een persoonlijke coach begeleid voor en na het optreden op Pinkpop. Daarnaast staat het team van Arons Muziek Heerlen klaar om de instrumenten van de winnaar volledig in orde te maken voor de show op Pinkpop 2018. Tevens krijgt de winnaar studiotijd, wordt er een documentaire gemaakt van het grote Pinkpop-avontuur, zal WM Digital Services de digitale distributie op zich nemen en zal de winnaar in Paradiso Amsterdam optreden tijdens de Pinkpop-perspresentatie.

Zoals ieder jaar zal de jury een aanmoedigingsprijs uitreiken aan de act die dit in hun ogen het meest verdient. Deze prijs zal bestaan uit: een professionele videoclip door Brendan Gijzen en twee uitgebreide coachingsessies door Bandcoach Nederland. Daarnaast staan alle finalisten natuurlijk op DVERS 2018, hèt jaarlijkse Euregionale showcasefestival. Tot slot hebben Bevrijdingsfestival Limburg, Mama’s Pride, Zomerparkfeest, Koppelpop, Pop on Top, Gaellus Open Air, Snowpop, Beatz and Bandz, Har Rock Open Air, Rock op ’t Gras, Sjilvend Rock(t), Wessummerbreeze, Merlinpop, Zoks Festival, Pinkpop Pré Party en R2R Fest toegezegd een van de finalisten te zullen boeken voor hun festival. Een goed gevulde prijzenpot dus!

Hopelijk tot ziens op  zaterdag 9 december in Sittard!

Plaats: Poppodium Volt, Odasingel 88 Sittard, entree €9

Tijd: 19.30-1.00

<< Terug

©2018 Lighthouse of Music pop/rock/jazz muzieklessen Maastricht, Finale Nu of Nooit 2017 agenda